Romsås idrettslag ble etablert i 26. januar 1972 og ligger på Romsås i Oslo, Norge.  Romsås idrettslag har i dag ca 600 medlemmer og tilbyr idrettene fotball, håndball, turn, aerobic, sykkel og dans. 

Romsås IL har et sterkt fokus på inkludering og integrering, og har prosjekter som blant annet «Åpen hall» som jobber med å gi alle barn og unge muligheten til å delta i idrett uavhengig av bakgrunn og økonomi.

I tillegg til å tilby idrettsaktiviteter for barn og unge, arrangerer Romsås IL også en rekke arrangementer og aktiviteter for lokalsamfunnet. Hvert år arrangerer Romsås IL blant annet "Romsås-dagen", en årlig festival som inkluderer konserter, leker og aktiviteter for hele familien. Romsås IL arrangerer også sammen med borettslagene (Ravnkollen, Tiurleiken, Orremyr, Emanuellfjell, Svarttjern og Røverkollen) Romsås cup hvert år i begynnelsen av juni. Dette er en turnering som har fokus på inkludering og fair play. 

Romsås IL har en sterk posisjon i Romsås-området, og er en viktig del av det lokale samfunnet. Romsås idrettslag jobber aktivt for å skape et trygt og inkluderende miljø for alle som bor i området. 

Nabolagsklubb

Romsås idrettslag er en nabolagsklubb. Nabolagsklubb er OIKs program for å styrke idrettslag i Oslo som tar et utvidet samfunnsansvar. En nabolagsklubb er nært tilknyttet sitt nærmiljø/nabolag, med ekstra fokus på deltakelse for alle. Idrettslaget tilbyr allsidighet, der det er enkelt for barn og unge å delta i flere idretter. Programmet skal gi kraft til idrettslag som tar tydelig posisjon for barn og unges oppvekstvilkår, som et verktøy for å nå målsettingen om "idrettsglede for alle".

Kjennetegn ved en nabolagsklubb:

  • Idrettslaget har en visjon, verdier og tydelige planer for aktiviteten
  • Idrettslaget har konkrete tiltak for å rekruttere flere fra lokalmiljøet
  • De tillitsvalgte har kompetanse i tråd med sine oppgaver

Ler mer om nabolagsklubb: 

Nabolagsklubb (idrettsforbundet.no)